..:: Al-Quran:::..

Bila belum siap melangkah lebih jauh dengan seseorang, cukup cintai ia dalam diam... kerana diammu itu adalah salah satu bukti cintamu padanya...kau ingin memuliakan dia, dengan tidak mengajaknya menjalin hubungan yang terlarang, kau tak mahu merosak kesucian dan penjagaan hatinya.

-al-'Asyiq


قُلْ سِيْرُوا فِى الَأَرْضِ فَانْظُرُوْا كَيْفَ بَدَأَ الخَلْقَ" Tanda Kita kasih Kepada al-Qur'an Ialah Dengan Kita Membacanya, Beramal Dengannya, Memahami Tuntutan, Menjunjung Suruhan dan Meninggalkan Larangan-Nya.."

"...Sesungguhnya Allah Tidak Melihat Kepada Jasad dan Tidak Juga Kepada Rupa Paras Kamu, Tetapi Allah Taala Memandang Kepada Hati Kamu.." - Hadis Rasulullah SAW.

::..Baca dan Cintai al-Quran & Buku Demi RedhaNya Supaya Tergolong Dalam Orang-Orang Yang Berfikir..::

`::: HaDis :::


click to create your glitter text

Rasulullah SAW bersabda: " Barangsiapa yang menempuh jalan untuk mencari ilmu, maka Allah akan memberi kemudahan baginya menuju syurga.."

~ Mutiara kata al Hikmah ~

" Allah menurunkan rahmat ilmu melalui lapar dan berpuasa. Sebaliknya kejahilan terjadi akibat perut yang sentiasa kenyang."

Thursday, January 21, 2010

:::: dari meja Editor_musafir cinta_ilmu_:::::

Assaalamualaikum...
pengenalan diriku buat sahabat perjuangan semua.. Nama blogger ni_ islamiclover_ sekarang belajar dekat UniSZA..Dan sekarang saya masih di sini, menyelam sedalam yang mungkin ke dasar lautan ilmu yang penuh liku-likunya. Memang agak perit berjauhan dengan keluarga tercinta demi mengutip mutiara ilmu dan menginginkan sinarnya relaku berjauhan denganorang yang ku sayang terutama wan dan ayah.. yang banyak berkorban, tidak dapat saya jelaskan di sini pengorbanan mereka kerana pengorbanannya tidak dapat dirungkai dengan kata-kata. Semoga Allah merahmati, menyayangi, memuliakan wan dan ayahku yang ku cintai.. Hanya Allah sahaja yang dapat membalas jasa wan dan ayah..namun tetap jua ku sedaya upaya membahagiakan keduanya sebagai tanda cinta dan sayangku pada wan dan ayahku.. manusia yang paling ku sayangi dan cintai adalah wan dan ayah.. selainnyaa guru2 dan sahabat handai... sesungguhnya mereka amat bermakna buatku seumur hidupku..

No comments: